Schoolkeuze

Als een kind drie jaar is, is het voor ouders belangrijk om zich te oriënteren op een schoolkeuze voor het kind. Wij vinden het belangrijk dat ouders een gedegen keuze kunnen maken voor een school. Het kind zal tenslotte een groot deel van z’n jeugd hierop door brengen.

Als school wij willen wij laten zien hoe wij werken en waar wij voor staan. Daarom bent u welkom om een “kijkje in de school” te nemen, het is wel verstandig dat u daarvoor even een afspraak maakt, zodat de directeur alle mogelijkheid heeft om u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden.

In principe is ieder kind welkom op onze school. Van ouders én kinderen verwachten wij een positieve houding ten opzichte van de katholieke grondslag van onze school.

Voor het eerst naar school

Als de kinderen 4 jaar zijn mogen ze op school komen. Voor die tijd mag het kind 2 dagdelen mee draaien in de groep waarin het geplaatst wordt.

Als het kind in de zomervakantie vier jaar wordt, maken de ouders samen met de leerkracht een afspraak over de wijze waarop het kind kennis mag maken met de school.

Met de leidsters van peuterschool De Zandbak en de leidsters van het kinderdagverblijf “Het Zandkasteel” is overleg over kinderen die op onze school komen, hierbij wordt gebruik gemaakt van het overdrachtsformulier. Als een 4-jarige enige weken op school is, volgt er een gesprek met de ouders aan de hand van het door de ouders ingevulde entreeformulier.

Kinderen die door verhuizing o.i.d. op school komen, mogen ook van tevoren kennismaken in de nieuwe groep.