Nieuws uit groep 7

De kinderen in groep 7 hebben de afgelopen jaren al veel geleerd, maar leren ook dit jaar nog heel veel nieuwe dingen.

De eerste helft van het schooljaar, leren zij op rekengebied bijvoorbeeld:

o De telrij t/m 1 000 000.

o De uitspraak en schrijfwijze van de getallen (800 000 en 0,8 miljoen).

o Optellen en aftrekken t/m 1000 en t/m 10 000 (handig rekenen en schatten).

o Handig rekenen (30 × 60 =; 25 × 12 =) en schatten
(46 × 97 ≈).

o Delen van geldbedragen (€ 5,20 : 4 =; € 1.000 : 5 =).

o Kommagetallen bij geld, lengte, inhoud, gewicht en temperatuur.

o Een deel van een geheel (25 is het … deel van 100; 1/3 minuut is … seconden).

o Introductie en begripsvorming van procenten.

o Korting berekenen (50%, 25%,
20%, 10%).

Op het gebied van spelling wordt er heel hard geoefend met de werkwoorden en de kinderen leren veel over de verschillende woordsoorten, zinsdelen en leestekens.

Tijdens de lessen van de methode ‘Argus Clou’ (aardrijkskunde/topografie, geschiedenis, natuur/techniek) werken we samen met de 8 leerlingen van de combinatiegroep 7/8. Alle kinderen van groep 7 met elkaar!

Dit jaar zijn we als school gestart met Culturama. Hierbij werken we groep doorbrekend per bouw en leren de kinderen meer op het gebied van handvaardigheid, drama, muziek, techniek, tekenen en kunstbeschouwing.

Overige bijzonderheden voor groep 7:

-In oktober maakt groep 7 de NSCCT;

-In april/mei maakt groep 7 de Entreetoets

Leren?

Alle kinderen krijgen aan het begin van het schooljaar een huiswerkmapje. Hierin zit alle leerstof voor de toetsen die komen gaan.

In de klas krijgen de kinderen te horen wanneer zij een toets hebben en schrijven dit in hun agenda. Middels Digiduif brengen wij ouders/verzorgers ook op de hoogte van een toetsdatum. In groep 8 komt dit te vervallen.

Voor de topografietoetsen kunnen de kinderen eventueel oefenen met: http://www.topomania.net/mijntopomania/argusclou_grp7