Nieuws uit groep 5

• Spelling
  • Rekenen
  • Taal
  • Estafette (technisch lezen)
  • KiVa
  • Kwink
  • Hemel en aarde
  • Schrijven
  • Handvaardigheid
  • Drama
  • Dans
  • Muziek
  • Tekenen
  • Nieuwsbegrip (begrijpend lezen)
  • Gym
  • Woordenschat
  • Verkeer
  • Engels

En

• Natuur en Techniek

Gaan we dit jaar ook werken aan:

• Geschiedenis, Aardrijkskunde en topografie

En

• Leren wij hoe je een muurkrant maakt
  • Dit jaar gaan we voor het eerst in de hele school werken met culturama. Hierbij krijgen de verschillende bouwen allemaal workshops aangeboden op het gebied van: handvaardigheid, drama/muziek, techniek, tekenen en kunstbeschouwing.

Wat kunt u thuis met uw kind doen?

In het huiswerkmapje van groep 5 zitten voor de vakken taal (woordenschat), aardrijkskunde, topografie, geschiedenis en natuur en techniek de werkbladen die de kinderen moeten leren voor hun toetsen.

De topografie kunnen de kinderen ook oefenen via: http://www.topomania.net/mijntopomania/argusclou_grp5

Daarnaast zit er ook wat oefenmateriaal in voor rekenen, zoals de tafels en de klokken. Dit zijn namelijk altijd nog lastige onderdelen in groep 5.

De tafels kunnen ook geoefend worden via leuke websites en apps, hieronder een aantal mogelijkheden:

De klokken kunnen ook geoefend worden via:

Naast al dat harde werken besteden we natuurlijk ook nog tijd aan leuke feestdagen. Deze bereiden we uitgebreid voor en hier maken we een groot feest van.